Produkter

Forside

Om Andehuset.dk

Handelsbetingelser

Priser

Kontakt

Andehuset.dk

 Anders Christensen
Havnepladsen 20
5900 Rudkøbing

Tlf. (+ 45)  4016 4409
rap@andehuset.dk

CVR. 27972055

Pressen skriver om andeboliger ...

Ænder skal også bo godt
Med en flydende bolig fra Andehuset.dk får dine ænder en tryg tilværelse; samtidig får dit haveanlæg et eksklusivt præg med et smukt andehus i dammen.
At indrette en bolig for søens vildænder har altid været en god ide, men hidtil har konstruktionerne haft mange begrænsninger og ulemper.
Ofte monterer man huset på en pind banket i søens bund. Det er uholdbart og heller ikke særlig smart, eftersom vandoverfladen stiger eller synker. Vedligeholdelsen af andehusene er ofte problemfyldt, idet råd og algebelægninger hurtig tærer huset op.
For en snes år siden satte Ib Christensen på Langeland sig for at løse problemet for sine egne ænder i søen på ejendommen i Rudkøbing.
Problemet er ikke bare et spørgsmål om holdbarhed og vedligeholdelse. Ænderne lægger deres æg på bredden, hvis de ikke har andre muligheder, og der er sandsynligvis ikke mange æg tilbage når andre dyr først har været på æggejagt, siger Ib Christensen.

Unikt design
Snart havde Ib Christensen designet og produceret den første bolig til sine egne ænder, og der gik ikke lang tid før andre ville have ham til at lave en luxusbolig til deres andefugle.
I dag har ideen udviklet sig til en serie praktiske og dekorative andehuse i unikt design og materialer med en holdbarhed ud over det sædvanlige.
Idemanden bag Andehuset.dk fortæller at selve konstruktionen er fremstillet af træ på en synkefri platform fyldt med opdriftmiddel og forseglet med glasfiber og gelcoat. En bolig fra Andehuset.dk kan fås i forskellige størrelser alt efter hvor stor søen er, og hvor mange familier der skal bo i det flydende hus.
Husene er typisk seks- eller ottekantede med spidse tage ofte med kugletop. Husene fås i farverne: Naturgrøn, engelskrød og hvid. Alle husene er forsynet med et fortøjningsøje og kan med en wire fastholdes til et anker. De flydende andehuse kan så placeres på det sted i søen, man ønsker.

Boligindretning
Vildænder finder typisk ikke selv redemateriale i naturen til et hus på vandet; halm og lignende lette materialer er faktisk uegnede, da ænderne ofte fjerner det fra reden, med manglende familieforøgelse til følge, siger Ib Christensen, der i stedet foreslår barkflis i op til 10-15 centimeters tykkelse som bedste redemateriale.

Forfatter
Journalist Janick Engen